Windscreen Wipers not parking.

Topics related solely to the Middlebridge Scimitars

Moderators: scimjim, philhoward, erikscimitardemon, Roger Pennington, Lukeyboy46

Post Reply
simmit
Posts: 390
Joined: Sat Nov 14, 2015 3:33 pm
Has thanked: 108 times
Been thanked: 7 times

Windscreen Wipers not parking.

Post by simmit » Tue Dec 12, 2017 12:55 pm

Windscreen wipers work fine other than in my ownership have never self parked (I have to correctly time switching off the wipers for them to park at bottom of the screen). Before I get out the bag of spanners to sort it can anyone suggest what the cause might be?



User avatar
philhoward
RSSOC Member
Posts: 23348
Joined: Tue Aug 29, 2006 5:41 pm
Location: Staffs, UK
Has thanked: 37 times
Been thanked: 459 times
Contact:

Windscreen Wipers not parking.

Post by philhoward » Tue Dec 12, 2017 1:09 pm

Usually the parking switch on the motor itself but double check you have the secondary supply.

Tony Idle did a wonderful article for Slice a few years ago which tells you everything you ever needed to know about wiper motors.


Phil Howard
Scimitarweb Forum Admin
SS1 1600 Rooster Turbo; Sabre Mk1.5, Sabre Mk2
Previous: SE5/5a/SS1 No.1/SS1 Rooster/SS1 1800Ti/SE5a 24 Valve
http://www.ss1turbo.com
Never try and argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you based on experience.

PeteMac
Posts: 65
Joined: Tue Nov 21, 2006 10:24 pm
Location: Dundee
Been thanked: 3 times

Windscreen Wipers not parking.

Post by PeteMac » Tue Dec 12, 2017 5:24 pm

Possibly a number of threads on this topic - here's one I remember from a few years back.



User avatar
peter freeman
RSSOC Member
Posts: 8945
Joined: Thu Aug 31, 2006 12:12 pm
Location: Newcastle
Has thanked: 9 times
Been thanked: 273 times
Contact:

Windscreen Wipers not parking.

Post by peter freeman » Tue Dec 12, 2017 5:30 pm

Power for parking I think is on the white/green wire - check you have power on this wire with the wipers off and the ignition on - otherwise as Phil says - and more likely - the parking switch on the motor ( socket ) is not working - could well be dirt in it.



Post Reply

Return to “Middlebridge”